Saturday, June 4, 2011

Sebuah kisah cekgu Amira, `The Invigilator`

Assalamualaikum sumer…

Korg ingat lg x zaman2 sek dlu. Ade yg nerd,ade yg bajet gangster sek, de lak yg cool…err..bajet cool,hahaha…korg dulu camne kt sek. Msti nerd giler kan,cehcehceh…xngaku lak, ;D msa kat assembly, kdg2 2 korg trnmpak cekgu2 baru a.k.a cekgu2 prktikum la. Bile guru besaq/pengetua prknalkan cekgu2 ni msti de bberapa prktaan ni kua dr mulut2 korg kan.

Ø “cntiknye cekgu 2…hensemnye cekgu 2…”

Ø “Mtk2 la cekgu 2 aja kelas kite t...”

Hahahaha…bile cekgu2 ni da nak abis praktikum lak,

Ø “cekgu jgn lupe bg kami adiah sblum abis t taw…t kami nk bg cekgu adiah gak..”

Ø “Cekgu,nk no fon…”

Ø “cekgu jgn lupekan kami bile da kua t taw…”

Ø “cekgu t dtg la lg kt sek kami ni…”

Ø “kami syg cekgu….”

Hahahaha lagi. Ni aq de 1 video nak kongsi. Lu langsi lu mati!!! Eh bkan citer ni la. Video tntg….

Kisah seorang cekgu praktikum,Amira. Dah sebulan dye ngaja kt sek 2 tp bile msuk 1 kelas ni,hmm…haru birulirulilu la jadinye. De sorg pelajar ni, Megat dah wat dye xtahan n cekgu Amira ni trus tgglkan kelas. Kesian lak kt Amira ni,huhuhu… pe Megat da wat?? N pe tndakan guru pembimbing Amira ni, cekgu Khairil pas 2??? dye nga kene observe ngan cekgu Khairil ni time 2. Saksikan tayangan perdana tanpa byaran ni,

The Invigilator ("(^_^)")

video

Nak jd cekgu ni kne la kuat,kreatif n pndi2 la bwak diri nak sesuai ngn keadaan, cm aq,hahaha…spe g nk puji klu x diri sndiri yer x? lalalalala…. Aq xbpe sure la tjuk short film ni, The Invigilator ngan film ni ngam x. Nmpak cam lebih kpd cmne cra seorg guru pmbimbing nk motivate blik cekgu Amira ni. Tpi agak sempoi gak la cra dye. Klu de 808 org cekgu cam cekgu Khairil ni leh bnkrup cekgu2 made in Malaysia ni,hahaha…2 pndpt aq. Pe pendapat korg tntg kisah cekgu Amira ni???

P/S: teringat lak aq kisah2 kt SKKPs,windu tmpat 2,huhuhu...

2 comments: