Wednesday, March 30, 2011

Monolog 12` Tribute to SK Kuala Perlis part 1

Assalamualaikum diucapkan kepada cekgu besar, cekgu2 penolong kanan, cekgu2 cemerlang,cekgu2...cekgi2 dan murid2 skola yg diloving it sekalian...(da jd cekgu la katekan,kenela ckp cmni,hehehe...)

lame gak aq xmegupdate diari kedua aq ni, memori otak kanan aq nk pnuh dah so aq nk transfer beberape gb kt monolog otak kanan aq ni,hehehe....

a few week ni bnyak nda jadi kt aq, bnyak la, smpai agak heng gak r otak kanan aq ni. finance prob, gf prob...erm..ex, tnsion ngan dak2 skola, kije2 g,warrrgghhhhh.....tapi....sume mslh yg xbest da brlalu...yeah!!! tgl la mslah 2 yg agk best. apakah????? bleh plak cm 2,hahahaha.... banjir,ni la mslh aq n rakyat jelate di perelis ni la ni. adoyai...gelombang kedua mai dah ni. tapi setakat jam 0106 di awal pagi khamis ni umah sewa yg aq duk kt tmn hijrah kangaq, perelis ni masih selamat g. roundboard kat ngan hotel putra palace 2 dah tggelam paras lutut aq dah la ni. huhuuhu....dari member2 yg dpat aq roger air mkin laju wlaupun die nek slow xcam banjir yg lepas... eh...cm lari tajuk lak,hahaha....bise la laptop pun leh heng inikan pula seorang insan biase cam aq,=p

lets refresh back folder otak kanan aq ni,zasss!!!!!

minggu2 pertama praktikum...aq dapat 6 kelas kt skola ni, 4 kelas seni n 2 g sivik. hmm....2 cemerlang, 1st time aq msuk kls ni, cm paso woo...ckgu2 awal2 da pesan, "baru2 g ni jgn touch dak2 ni sgt, mak bpak slalu datg skola ni" aq senyum je,=) de la sx ni, aq nga ngaja, de sorg budak ni agak bising n kco kwan die, aq pun pgang la bahu die,urut2...bek kn aq ni,hehehe...pdahal, grmnyer aq kt ang,grrrhhhh... tbe2 terpacak seorang hamba Allah kt pintu blakang kelas 2 cemerlang ni, heng jap diriku ini, rajin betoi ayah dak ni observe aq, lecturer aq pun xobserve g,aq lpaskan tangan ni dr bahu dak 2, bpe saat pas 2 pkcik ni pun beredar...nk blik da time 2, pas 2 aq pun tny la kwan die, "ayah spew tadi 2???", "ayah die yg ckgu pgg td 2 ckgu..." terkesima diriku ni sikijap,hmm... esoknye di kelas 5 gigih, ant kelas yg agak hardcore praktkum sem ni, tapi bbrapa mggu yg lepas aq suke bile msuk kelas ni, kenape???? sat g citer...hehe.... ha, time ni pun sme, tibe2 "cgku, bg brg sat kat anak no...tertinggal tadi..." aq mngangguk smbil tersenyum....dlam ati aq bile la die ni msuk, aq baru tulis a few words kt whiteboard ni,whatever....esoknye d kelas 5 cemerlang or 4 cemerlang, aq terlupe yg mne 1, kali ni ok skit, seorang mak datg memberi salam, "assalamualaikum ckgu, nk jumpe tuttt sat die trtinggal brg...", "bek mkcik...=) " ni la pengalaman minggu pertama aq di sek ni, minggu 1st 2 aq rs cm xbest nk ngaja, sbb mak ayah slalu dtg cm 2, klu tiap2 mnggu cmni agk ssh la aq,huhu...tapi Alhamdulillah, cume minggu 2 je la mak ayah slalu dtg,tapi bgis gak la, prihatin family dak2 skola ni,hehehe....

ha...jom usha kelas 5 gigih ni, diorang ni ant murid2 yg agak xdngaq ckp gak la, aq amk sbjek pendidikan sivik dan kewarganegaraan dr kak azizah u kelas ni. kak zizah sndri pun ckp agak ssh nak hndle klas ni, dup dap dup dap gak aq nk msuk kls ni,fuhh~~~ mnggu2 awal aq ngaja depa suma ni mmg agak xbest, kwalan kelas agak hncuss...tp d minggu ke5, aq mngamuk kt diorg, "1! ckgu nak korg sume agkt kusi ltk ats meja!! 2! sapu sampah,ckgu xnk npk ade 1 habuk pun!! 3! da sp korg sume agkat beg diri atas meja!! sape2 nak lwan ckp ckgu g, ade x!!!! " fuhh~~~time ni aqq xleh hndle g da,kua gak bhs johor riau aq ni. mlayang gak la bbrpe x pmbris besi yg slalu aq pgg 2, tp syg sx, 3ari lpas pmbris 2 dah ilang dr pndngan aq, what the sob3...xpe, aq da sp bli yg bru,hehehe...sp korg... "mulai minggu depan tiap x sblm ckgu msuk ckgu nak kusi sume kt atas meja, kt lntai xde 1 pun smpah ke hape kebende ke, last sx korg sume diri tepi meja msing2, pham x!!!" "pham ckgu..." kesian gak la aq tgk diorg, dkt 40minit kne diri pkai beg atas meja, lepas 2 aq bwak diorg g lab nk bg ceramah skit smbil mgabiskn ski baki ms yg tggl. de gak la yg mngis dngaq crmah aq ni,leh jd gak aq ni,hehehe...tp Alhamdulillah...da 2 miggu aq jd suke ngn diorg..=) aq msk je kusi sume trsusun atas meja, klas kemas brsih clear dr bkteria2 mrbahaye...n aq da dpt cntrol kls ni, thanx 2 u all sume,syg korg,hehehe...aq hope lpas2 ni pun diorg dpt wt cmni...=)

jom g 6 cemerlang lak, hmm...no comen la...kdg2 best kdg2 cm hmpeh, tp kite tgk mggu pas exam ni, hulk nk mnjelma g sx,hhehe....2 x da aq kne ambush kt klas ni. warghhhh....1st ambush agk klam kbut gak la aq, time ni aq ngaja tajuk `mobail kasih sayang`, sbjek seni... mle2 2 aq nk wat akt len, xikut rph la, shhhhh....jgn citer kt spew2....mampuis aq klu lcturer tw, tibe2 en.rosly, lctrer yg observe aq mnjelma kat pntu blakang kelas. trdiam skijap aq. sib bek la aq xstrt g ms 2 n nsib bek gak la bilik seni a.k.a stor seni a.k.a pat aq n membe2 praktkum aq yg len lepak kt sbelah je. aq cpat2 cover blik n wat akt ikt rph. sib bek gak la mlm 2 aq rjin wat bbm bntuk2 love yg jiwang2 2,hahahaha....thanx gak kat org yg tlg aq spkan wat bbm 2,=)
ambush kali ke2, adoyai...kali ni btl2 aq xready, nga2 ngaja tbe2 fizi dtg ckp en. rosly dtg, time ni aq nga wat akt `pupet botol`, alah..nda alah yg men ngan tgn 2 tp aq wt gne botol. kreatif x idea aq,hahaha....sib bek la akt ni mdah skit. 2 pun sbab aq da wt tmplate mke,tgn, bju siap2 kt diorang. nme je dak 6 ccemerlang, kelas 1st...tp bab2 mlukis...hmm...xtaw nk kata la...pas observe bise la, kite kn sembang2 ngn lcturer... nga best2 lyn en.rosly ni tbe2 kak anis dtg nk amik barg...hmm...xpela, mls citer....bak kte ati ni, xbek ckp nda2 yg ngatif kt lctrer...t x berkat,senyum je la ngn xbpe nk ikhlas time 2,hahaha....ni la pngalaman2 yg agak aq rsa lucu n rse nk glak ble tringat blik...

bpe mnggu lpas gak aq n geng2 prktikum aq, fizi, ikhwan n sofi kne latih sepak tkraw. walaupun kne dtg skola tp2 petg tp aq xrse brat pun. tah...best lak latih diorg ni. cm prktkum yg lpas, xde kje pun aq n fizi ske dtg sk batu brtngkup 2 ptg2...rse tnang je kt skola tgk bdak2 ni,=)
yg wt ktorg agk bgga, team spak tkraw skkps dpt jd johan! yeah!! mne xbgga, bkn sng nk sng,hehehe....brbloi trjrit2 n ngabiskan mnyak nk g skola ltih diorg. de 2 team, team A n team B. Alhamdulillah team B dpt jd johan Kejohanan Sepak Takraw Antara Regu PKP Kuala Perlis 2011. lpas ni leh ltih prgkat negeri lak,hehehe....
sejak akhir2 ni, aq da mle rse best ngan skola ni, cm yg lpas2 gak, ble mgu2 nak abis je rse cm hmm...sdih sbb pk xlme g nak abis prktikum da. bru minggu 7 xtrmsuk smgu cty 2, de lg sebulan aq bergelar cekgu sek keb kuala perlis. hope sbulan ni kan jd lbih bek g, korg jgn nk lwan2 ckp ckgu, nk grg ni,grrhhh...u seni de sx g observe brsama, sivik pun sx lg. 22 xkn ckp ble nk dtg so aq kne alwayz prepare la pas ni, chaiyok!!!

fuhh~~~da pk 2.13 pgi da, token xsp g, bek aq wt sblm setan2 ni p duk kt klopak mte ni, t aq smbung part 2 noo...thanx coz bc entri ni u buang ms korg 2,zassss!!!!

p/s: esok xleh g lmbt la plak, lpe lak aq nk tkaq ekzos mto 2. Dream That Will Come True aq 2 t aq smbg gak. mklum lah prktikum ni agak bz mmnjang je,huhu...

Friday, March 18, 2011

Monolog 11' Moneybox

Moneybox by Eliza Doolittle

video

Instead of going out to dinner tonight
We can grow vegetables
Underneath the skylight

Clicking these downloads everyday has its price
We can lounge on our couch
And listen to our 45s

So take your Dollar
Your Yen
Those Euros I can't spend
I won't get down with no pounds
Never need to leave this house

Don't need a moneybox
Cos I got lots and lots
Of what I need right here
Right here with you my dear
Don't need a cash machine
To make our days happy
So do me a favour
Don't jingle your change Sir

Instead of going to the movies tonight
There's no shame in us playing
Dust of that Sega Mega Drive

Hand me your trousers
You got holes in your knees
It's no fuss patch them up
Forget about that shopping spree

So take your Dollar
Your Francs
Your Rupees no thanks
I won't get down with no pounds
Never need to leave this house

Don't need a moneybox
Cos I got lots and lots
Of what I need right here
Right here with you my dear
Don't need a cash machine
To make our days happy
So do me a favour
Don't jingle your change Sir

Lock up your moneybox
It's not much of a loss
All that gold just goes to waste
Cos you're worth more anyway

No need to travel round London tonight
We can play Monopoly
Buy Mayfair in our own time

So take your Dollar
Your Buck
I couldn't give a penny
That's enough leave it out
Never need to leave this house

Don't need a moneybox
Cos I got lots and lots
Of what I need right here
Right here with you
I know I know I don't need a cash machine
To make our days happy
So do me a favour
Don't jingle your change Sir

Don't need a moneybox
Cos I got lots and lots
Of what I need right here
Right here with you
I know I know I don't need a cash machine
To make our days happy
So do me a favour
Don't jingle your change Sir
So do me a favour
Don't jingle your change Sir

Loobee loobee loobee loo



Thursday, March 17, 2011

Monolog 10' FACEBLOG

Assalamualaikum...

aku xtaw nak cakap pe, cuma nak cakap ari ni really2 bored so aku pun tidow je.hahaha...tadi time aku nga blogwalking aku jumpe blog nie, FACEBLOG. jom kite usha skit FACEBLOG nie. =)

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


Edit

ni link klu korg nak usha sal FACEBLOG ni, klik je sini, hehe...

p/s : makin ari makin banyak blog n blogger2 baru cam aku ni kat malaysia, cayalah!!!

Wednesday, March 16, 2011

Monolog 9' Dreams That Will Come True part 2

assalamualaikum dreamer2 sume...

x ni aku otak kanan+ati kering aku ni impikan kete ni lak. sume org mesti nak pakai kete kan. (pandu kete la) tapi pe kete impian korg?? mine? kete pe erk???

2nd : Proton Satria Neo R3 2011



kete ni klu nak bergaye bleh la,like it very2 much!! tapi de pro and con die gak,

  • agak mahal la & leh pikir g if nak amik model lain,
  • 2 doors not suitable for family. nak bergaye bleh la,
  • passangers seat agak terhad la,
  • mak aku cakap "amik la kete len,banyak g kete 4 pintu..."
  • tapi abah aku cakap "suke ko la, wit ko.." yeah!!! thanx abah,hahaha...
ni serba sedikit sal kete ni, Proton Satria Neo R3 Specifications :

Performance:

* Power: 145bhp @ 7,000rpm
* Torque: 168Nm @ 5,000rpm
* Weight: 1200kg

Engine

* Carbon Fiber Intake System
* Reprofiled Cams
* Recalibrated ECU
* High Flow 4-2-1 Extractor
* Tuned exhaust system
* Lightweight Adjustable Aluminium pulleys

Chassis

* 16″ Lightweight R3 Gunmetal Wheels wrapped in Bridgestone Potenza RE001R in 205/45 rubber
* 500-degree Celcius rated brake pads
* R3 Springs with tuned suspension settings

Exterior

* Fire Red metallic paint with black roof
* Full CPS Bodykit
* New R3 Front splitter
* New R3 Rear wing

Interior

* R3 Limited Edition seats in Nappa Leather
* 2-Tone black interior detailed in red stitching
* Matt-red dashboard trims
* R3 floor mats
* Engine start button
* Aluminium foot pedals and gear knob
* Solar and security protection
* 2-DIN audio head unit with 3D GPS navigation

kete ni wat masa ni cuma ada 1 kaler je, Fire Red with black roof, & harge die agak mahal gak la RM79,797.00. lawa price number,hahaha...

klu nak taw lebih lanjut, leh tengok kat proton edar or klik je link ni senang,hehe...=)

klu xdapat kete ni pun aku rase aku kan amik abang die, Proton Satria Neo CPS Solid White in colour. insyaAllah... sebab pe??? harge ni murah skit dari adik die ni,

  • Proton Satria Neo CPS M/T (white) – RM 57,313.00 (aku nak yg ni,chop! chop! da)
  • Proton Satria Neo CPS M/T (black) – RM 57,763.00
  • Proton Satria Neo CPS A/T (white) – RM 60,313.00
  • Proton Satria Neo CPS A/T (black) – RM 60,763.00
and klu nak taw lebih lanjut sal kete Satria Neo CPS ni bleh klik link ni, ni cite kete idaman aku. korang??? share wit me...=)

p/s : de 1 g kete idaman aku kat part 3 Dreams That Will Come True, c u there,hehe...erm...esok aku bgun aku nak kete ni de pan mte aku, lg bagus klu aku trus duk kt drver seat die,yeah!!! amin...

Monolog 8' Dreams That will Come True part 1

assalamualaikum dreamer...

setiap orang mesti de impian right?? what is mine erk??? hmmm....(mule la timbul awan kat atas otak kanan 2,hahaha...)

1st : Nikon D90tengok je da terbako ati ni, ni la DSLR impian aku. aku knl DSLR ni 2tahun lepas. sejak nampak senior aku gune. b4 ni pun penah gak nampak camera camni tapi hmm...cam npk xnpk je. tapi sejak tengok senior2 aku gune rase wow! nak 1 gak,hahaha...lame2 mkin rmai lak minat ngan dunia fotografi ni. tapi setakat ni ade g la yg saggup rembat D90 ni. sebab harge die bleh tahan woo... nape Nikon D90??? Nikon D90 adalah kamera DSLR favourite peminat2 nikon kerana fungsi dalamannya melengkapkan kreativiti2 serta keinginan seseorang fotografer 2. walaupun D80 boleh dikatakan success dalam penjualannya, D90 menghangatkan lagi dunia DSLR dengan menggantikan Nikon D80. kire D90 ni update D80 la senang cite,hehehe...Nikon D90 membolehkan pengguna merakam video untuk detik2 yang tidak dapat dilupakan. Dengan kuasa CMOS sensor yang baru serta aplikasi2 yang dinaiktarafkan,Nikon D90 adalah pesaing yang agak power la dalam pentas dunia DSLR ni.

Antara ciri2 Nikon D90 ni adalah :
  • 12.9 megapixel DX-format CMOS sensor
  • 3.0-inch 920,000 pixel (VGA x 3 colors) TFT-LCD
  • Live View dengan contrast-detect AF, face detection
  • Image sensor cleaning
  • Mod movie
  • IS0 200-3200
  • 4.5fps (frames per second)
  • Enjin pemprosessan imej EXPEED

harga Nikon D90 ni area RM 4,250 (AF-S DX Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR) dan RM 3,250 tanpa lensa. Nikon D90 is my dream, what yours???? kongsi2 la ngan aku,hehe...

p/s : bulan 1 2011 insyaAllah aku start jadi cekgu. hmm...D90 ni 2bulan gaji aku t woo...bile la dapat rembat camera ni...

Monolog 7' Aku, baju-baju & awek Toshiba

assalamualaikum reader2 sume....

minggu ni merupakan minggu yg sume org yg jadual die ari2 bngun pagi g keje/kuliah balik petang,malam tido n cam 2 la tiap2 ari. a week public holiday!!! yeah!!!

tapi erm....

aku rase de something yg cam xkene la, pe erk???? ha, boring...a bored public holiday coz...
kring! kring! kring! (bunyi hp time form4 dulu brbunyi),
  • "mak, cuty ni ecak xbalik, xpe2, t cuti bulan 5 ecak blik,huhu...miz u mami....muahh!!"
  • "abah,sehat x,wat pe 2? (beknye aku call abah aku,hahaha...)", "cmni r abah,cam bise je,bla..bla...bla...bla...wit ko de lagi x ni?" "de lagi ni,cukup la wat makan,bla..bla..bla..." tapi padahal agak kering gak la cuti2 ni,waaaaa....
  • bangun pagi2, "eh mne lak sume housemate2 kesayangan kucing jiran sebelah uma aku ni? " sorg2 lagi la aku rini,hmm~~~
xpe2...bile g nak huru-harakan uma kan,hahahaha....tapi hmm....baju pe nak pki rini (sambil tengok almari yg sepi dari baju2 aku) ceh! melepak kat laundry basket upenyer diorang,adoyai...2minggu da rupenye aku xbasuh korang2 ni sume,huhu....
malas plak nak bsuh korang2 ni...

baju 1: "wei. ko duk sini da bape lame?"
baju 2: "baru seminggu,ko?"
baju 1: "baru 10hari jer..."
baju 3: "pehhhh bau ko,xbleh blah..bape tahun da ko duk sni?"
baju 4: "2minggu lebih da, aku la yg mule2 menetap kat basket ni,hahaha..."
aku : yelah2...aku nak g basuh korang sume la ni...fuh~~~

hahaha...akhirnye kene gak la aku merajinkan diri ni (2 pun sebab da xde baju nak pki g,hahaha)..aku pun g la jumpe awek Toshiba ni, peewiittt~~~

aku : hye awak...bleh tolong sayer...
awek Toshiba : bleh2...bape banyak awak bwak?
aku: tadaa....












awek Toshiba : ni maw2 3 round nak basuh ni.
aku : plez...plez..plez...
awek Toshiba : ok la,sebab awak ensem sayer tolong, tgu sekejap sayer basuhkan.
aku : =)

hahaha....mau 3 round gak la aku gunekan mesin basuh cap Toshiba ni rini (sebenarnye 2ari lepas). sek bek la tuan umah ni bermurah ati bagi awek ni duk umah kitorang, 2 pun hmm...setahun gak la baru die nak bagi,hampeh....tapi time kaseh la wahai tuan uma,hehehe....klu x berulang lagi la aku tiap2 miggu g ipg perlis semate2 nak basuh baju kat sane.hahaha...biz rm2.50 sx basuh,huuhu....

da basuh pe g jemur la, hmm...ni la part yg aku agak malas nak wat pas basuh baju ni, tapi nak xnak kene la g jemur gak,













bukan pe, panas nak g jemur,putera lilin beb..hahaha...(pe plak de recycle kat baju ni!@#$%^&*)
part 2 yg aku agak malas gak pas jemur is lipat2, bise aku hanger je, tapi sebab da banyak sgt trpakse la aku lipat gak sebab aku tengok hanger2 aku ni makin lame makin kurang je, sape la gune xrety nak pulang blik ni,huh~~~ xpe2, rilek jer...(ko 2 pun klu pinjam bertahun gak nak pulang,hahahaha) last2 aku lipat gak la sebab boring sorang2 kat uma, klu x haram nak lipat,hahahaha...
ni baru baju tshirt, sluar, blanket, n tuttt xlpat g, hmm....esok je la,hahahaha....(erm...2 blanket kaler oren 2 roomate aku punyer k), hahaha....selamat public holiday to dak2 skola,cekgu2 sek, kerani pejabat,erm...tukang kebun skola, pembantu lab,erm...sape g, cekgu2 praktikum n asbolutely me myself, hehe...=)

p/s : perlu ke entry ni??? hahaha...ape2 la, thanx sebab bace be aku merapu ni,hahaha...

Monday, March 14, 2011

Monolog 6' Boboiboy!!

assalamualaikum reader...


BOBOIBOY!!! haa...rini aku tengok wall fb aku yg agak lame gak menyepi 2, dlm byak2 enda kat wall 2 aku nampak kartun ni. aku pun usha la skit. setelah berjaya mencipta fenomena Upin & Ipin yang sehingga kini menjadi perbualan ramai, pengarahnya, Mohd. Nizam Abdul Razak atau Nizam kini muncul dengan produk animasi terbarunya, Boboiboy. cite Upin & Ipin Nizam ni wat berkonsepkan 1Malaysia, tapi Boboiboy pula mengetengahkan animasi tiga dimensi (3D) superhero berwajah tempatan. da makin banyak lah superhero yg beranak kat Malaysia tercinta ni, cayalah!! dulu de keluang man, cicak man, pe g, hmm... 2 je terlintas kat otak kanan aku ni setakat jam 7.27 ni,hehe...

(sekarang diumumkan waktu maghrib bagi kawasan umah aku n kawasan2 yg sewaktu dengannyer..)

Boboiboy merupakan produk sulung milik syarikat Animonsta Studios yang diterajui oleh Nizam serta dua rakan kongsinya, Mohd Safwan Ab. Karim (Safwan) dan Muhammad Anas Abdul Aziz (Anas). boboiboy ni akan disiarkan selama 26 episod di mana setiap satunya dengan durasi selama 11 minit (ni da siap tolak iklan, g toilet, amik kepek ngan kopi o kat dapo).

Apa yang menarik dalam Boboiboy ialah beberapa daya tarikan yang terkandung meliputi karakter superhero Bo, Boi dan Boy, nilai-nilai murni, karakter makhluk asing (alien) dan juga unsur futuristik di sekitar ibu kota.

Ringkasnya mengenai animasi tersebut, ia memaparkan karakter utama iaitu seorang kanak-kanak bernama Boboiboy dan dibantu oleh beberapa karakter tambahan seperti Gopal, Ying, Yaya.

Dalam usaha menyalur bantuan kepada orang ramai, Boboiboy akan terpisah kepada tiga orang iaitu Bo, Boi dan Boy yang mempunyai tiga kuasa berbeza termasuk tanah, angin dan petir.

Turut diwujudkan ialah karakter makhluk asing yang membawa pulang biji kopi ke planetnya, namun kerana aroma dan rasa kopi yang begitu sedap, seluruh kroni makhluk asing itu sanggup turun ke bumi semata-mata untuk mendapatkan kopi tersebut.

Secara ringkasnya juga, Gopal iaitu karakter budak India yang mempunyai kuasa menukar sesuatu barang kepada barang yang lain.

Ying karakter budak Cina yang mempunyai kuasa yang membolehkannya bergerak pantas berbanding rakan-rakannya yang lain. Sementara itu, Yaya pula merupakan karakter kanak-kanak perempuan comel yang bertudung.

Boboiboy bukan saingi Upin & Ipin. betul ke ni???

Biarpun pernah menyertai Les’ Copaque Productions Sdn. Bhd. (LCPSB) dalam membangunkan animasi Upin & Ipin tetapi kata Nizam, kemunculan animasi Boboiboy bukanlah bertujuan untuk bersaing.

Kenapa diorang ni kua dari LCPSB??? gadoh ngan sifo0 ea...

Nizam, Anas, Safwan serta lima lagi kakitangan LCPSB yang lain membuat keputusan keluar daripada syarikat tersebut pada September lalu demi mencari ‘tapak’ dalam mengembangkan lagi bakat mereka dalam dunia animasi tempatan.

jom kite tanya Nizam,zaassss!!!

“Kami tiada sebarang masalah dengan LCPSB. Malah, selama ini haji (Pengarah Urusan LCPSB, Burhanuddin Md. Radzi) telah banyak membantu kami dan memberi tunjuk ajar sepanjang penglibatan kami menghasilkan Upin & Ipin.

“Kami keluar dari LCPSB pun sebab kami ingin mencuba sesuatu yang baru.

“Terus terang, kami memang sayang kepada karakter Upin & Ipin tetapi rasanya tidak salah jika kebolehan yang ada kami pelbagaikan demi memeriahkan lagi industri animasi tempatan sebab pulangannya nanti kepada penonton juga.

“Kita perlu mengikut peredaran masa. Mungkin ini juga rezeki buat kami. Sebab itu kami perlu berani mencuba sebab bagi kami lebih banyak pelopor dalam industri animasi lebih baik untuk industri ini,” kata Nizam yang juga Pengarah Urusan Animonsta Studios.

dalam nak menghasilkan Boboiboy ni, Animonsta Studios telah bekerjasama ngan beberapa agensi kerajaan termasuk Pusat Kandungan Kreatif Multimedia Malaysia (MAC3) di bawah Perbadanan Pembangunan Multimedia (MDeC), membekalkan beberapa perisian untuk kemudahan mereka menghasilkan Boboiboy. mereka juga mendapat kerjasama daripada sebuah lagi agensi, Cradle Fund Sdn. Bhd., yang membantu menyalur dana bagi merealisasikan projek tersebut.yeah!!! last2 berjaya gak diorang wat Boboiboy ni.

ni aku de usha die punye trailer, best gak theme song Boboiboy ni,layann....

video

Boboiboy Theme Song Lyrics (English version)

Aliens invading earth for cocoa beans
Prized throughout the galaxy

They're coming soon, they're coming fast
I don't know if we can last

So we all need a saviour to defend the planet earth,

BoBoiBoy

Ying,
Yaya,
Gopal,
And our hero...
BoBoiBoy


Kepada yang berminat mengetahui lebih lanjut mengenai Boboiboy dan Animonsta Studios, sila layari laman web diorang, www.animonsta.com.

p/s : aku da tengok ep 1 Boboiboy, best gak, cam aku time mude2 dulu,weee~~~~ 'support our label'


Saturday, March 12, 2011

Monolog 5' Yang Sempurnakanku

Yang Sempurnakanku by 6ixth Sense

video

Ku akan selalu menjadi bintangmu
Menerangi gelap dan mimpimu
Aku setia di sini mengusap tangismu
Menemani sunyi di hatimu

Kaulah bidadari dalam hidupku
Yang selalu hadir di dalam mimpiku
Bunga yang selalu harungi hariku
Anugerah Tuhan yang sempurnakanku

Bila kau jauh
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga

Ku akan selalu menjadi bintangmu
Menerangi gelap dan mimpimu
Aku setia di sini mengusap tangismu
Menemani sunyi di hatimu

Bila kau jauh
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga

Ku akan selalu menjadi bintangmu
Menerangi gelap dan mimpimu
Aku setia di sini mengusap tangismu
Menemani sunyi di hatimu

Ku akan selalu menjadi bintangmu
Menerangi gelap dan mimpimu
Aku setia di sini mengusap tangismu
Menemani sunyi di hatimu